Колко струва да отворите ресторант?

Можете да прочетете нашата статия за ''20 Начина да увеличите оборота във вашият ресторант'': https://dayummy.com/en/store/page/statii/


За да отворите ресторант, трябва да сте готови да преодолеете всички предизвикателства, с които се сблъсквате. Пътят към успеха и стремежът към неуспех изглеждат еднакво. Трябва да се съсредоточите и да преследвате целите си. Хората имат блестящи идеи за това как да започнат и да ръководят ресторант, но им липсва увереност. За тези, които желаят да отворят ресторант и нямате пари, ще ви покажа как става това без пари.


Някои хора се страхуват да правят грешки; това може да доведе до неуспех на ресторанта. Целта без план е просто желание; трябва да имате идеи за начина, по който ще се изпълнява вашият ресторантьорски бизнес, разходите за стартиране на ресторанта и начините за управление. Това е част от предварителните планове, за да се търсят начини за финансиране на проекта. Въпросът колко струва да се отвори ресторант е труден въпрос, тъй като зависи от това как смятате разходите. Това, от което се нуждаете, за да отворите ресторант, може да бъде високо (скъпо) като цена за вас, ниско за друг човек. Някои хора, които нямат достатъчно средства, все още искат да знаят как могат да отварят ресторант без пари; това все още е възможно. Някои от разходите за стартиране на ресторанта, които трябва да бъдат разгледани, включват:

Разходи за пазарни проучвания


Не можете да отворите ресторант, без да извършвате пазарни проучвания. Наемате хора, за да извършвате изследвания или физически посещавате местоположението, за да определите дали е добра идея да отворите ресторанта. Процесът ще включва разходи като пътни разходи, време и храна. Това не е еднодневна дейност, тъй като трябва да разполагате с адекватна информация. Пазарното проучване ви дава възможност да знаете колко е необходимо, за да започнете този бизнес. Той също така ви позволява да определите най-доброто местоположение.


Евтините места са съпроводени от проблеми. Евтините винаги са скъпи. Инвестирането в перфектното местоположение е по-добре. Ресторантите, разположени в подходящи райони, са скъпи. При изчисляване на разходите за откриване на ресторант, не забравяйте да включите разходите за местоположението - наеми.

Интериорен дизайн и оборудване


Ресторантите, декорирани по най-добрия начин, привличат клиенти и помагат на собственика да реализира големи продажби. Ресторантът се нуждае от мебели и декорации, за да го направи удобен за клиентите. Също и самата сграда, звуковата система, атрактивни бои и др. Тези разходи са индивидуални, тъй като някои хора предпочитат най-качествената декорация за заведението си, което затруднява определянето на разходите за стартиране на ресторанта.


Необходимо е да контролирате бюджета, за да сте сигурни, че не сте изразходвали всички пари в тази област. Оборудването не трябва да бъде прекалено скъпо, с времето ще ги обновявате. Това е да се намалят разходите.

Правни разходи


Собственикът трябва да има разрешително да управлява ресторант. Не можете да отворите ресторант, без първо да преминете през съответните органи и да разполагате с всички необходими документи. Искате да стартирате работата си, трябва да знаете, че разрешенията са задължителни за всеки бизнес. Сертификатите се издават за вас, когато плащате някои съдебни такси.


Понякога ще трябва да проверявате документите и да плащате съдебни такси за адвоката си, който ще се занимава с договорите на ресторанта. Някои от тези разходи правят разходите за стартиране на ресторанта да бъдат високи.

Маркетингови разходи

Маркетингът зависи от местоположението на ресторанта. Ресторантът, разположен на наситени пазари, изисква повече реклама, за разлика от ресторантите, които работят на франчайзо място. Колко струва да се отвори ресторант ще варира в зависимост от местоположението на ресторанта. 


Маркетингът е от решаващо значение, тъй като прави хората наясно с продуктите и услугите, които предлага ресторантът ви и с какви цени. Дори ако предоставяте най-добрите услуги, но хората не са наясно с продуктите, няма да правите никакви продажби.

Разни разходи


Отнема време ресторантите да стигнат до точката, където разходите и приходите им се изравняват . Не очаквате да отворите ресторант и на следващия ден ще получите хиляда клиенти. Това е непрактично. Ресторантът ще расте постепенно, тъй като отнема време клиентите да станат редовни. Преди вашата фирма да покрие собствените си разходи, вие трябва да отделите средства. Фондовете трябва да бъдат достатъчни, за да могат да управляват бизнеса до шест месеца с ниски продажби.


Вие планирате най-доброто и се подгответе за най-лошото. Сумата, за да отворите ресторант, зависи от броя на различните фондове, които сте заделили. Тези, които натрупват по-малко пари, ще трябва да запазят ниски разходи за отваряне на ресторант.

Разходи за служители


Бизнесът не може да работи без служители. Тъй като ресторантът е в начален стадий на развитие, той няма да генерира достатъчно капиталово заплащане за всички служители. В разходи за стартиране на ресторанта, трябва да включите и разходите на служителите. Работниците са мотивирани от заплатите. Не очаквате служителите да работят без да им превеждате работната заплата. Въпреки това, препоръчително е да започнете с няколко служители, на които можете да успеете да платите за определен период и да ги добавите, когато е необходимо, докато ресторантът расте.


Как да отворите ресторант без да се докосвате до спестовната си сметка? Тази статия е полезна и за хора, които искат да знаят как да отворят своя бар безплатно. Можете да използвате една и съща концепция, за да отворите мястото на мечтите си. Ще покажа колко лесно е да бъдеш шеф без да закриеш банковата си сметка.


Първото нещо, което трябва да направите, е да планирате. Можете да изчислите нужните средства, за да стартирате ресторанта, дори ако нямате пари. Трябва да имате груба оценка на размера на необходимите средства. Можете да придобиете бизнес лиценз, където ще се насладите на утвърдената марка и ще намалите рекламните разходи. Франчайзингът може да изглежда като обречена идея на много хора, но това не причинява никаква вреда. Франчайзингът обикновено има екипи за подкрепа, които действат като ваш наставник и ви насочват в новия ви бизнес. Имате поне подкрепа от екипа, който ви помага да се развивате и растате, така че името на франчайз да не се опетнява. Трябва обаче да положите усилия, за да го направите. Екипът не може да направи всичко за вас. Тъй като мислите за това как да отворите ресторанта без пари, трябва също така да помислите как ще управлявате бизнеса.


Когато определяте колко струва да отворите малък ресторант, трябва да обмислите финансова подкрепа. Банките и други финансови институции, правителството и някои инвеститори са готови да подкрепят ярки бизнес идеи. Те не дават тази подкрепа на никого, който ходи на вратата на банката с разкъсани дрехи. Трябва да ги убедите, че бизнесът ще върне сумата на парите, които ще инвестират.


Като първа стъпка в стремежа си да станете работодател, генерирайте бизнес идея. Тя трябва да е уникална, така че да можете да предложите нещо различно от друг утвърден ресторант. Няма нужда да купувате тази идея от някого; ще увеличите разходите за стартиране на ресторанта. Сами създайте концепцията и я преследвайте. Целевият пазар трябва да хареса идеята ви.


Сложете бизнес идеята в думи и я представете на тях. Тя трябва да бъде толкова блестяща, за да ги убеди. Отбележете важните характеристики в бизнес плана, като продължителността, която ще отнеме на бизнеса да започне да печели. Сумата на парите, необходими за стартиране на компанията и начина на управление също включват всички разходи за стартиране на ресторанта.


Ако нещата не се развият както очаквахте и не получите инвеститор, можете да си осигурите малък бизнес заем, за да стартирате ресторанта. Бизнес заемите имат някои условия, на които трябва да отговаряте, за да може банката да обработи вашия заем. Ресторантът трябва да работи с печалба, трябва да се квалифицира като малък ресторант, за да има добър кредитен рейтинг. Банките трябва да са убедени, че искате да отворите ресторанта и ще печелите пари за изплащане на кредита. Те не искат да продължават да ви преследват за плащания.

Заключение


Дори да нямаш пари, не трябва да убиваш мечтата си да станеш ресторантьор. Вие все още можете да преследвате целите си и да бъдете работодател. Тази статия ви казва как да отворите ресторант без пари и типичните разходи, които трябва да се обслужват. Не се страхувайте да споделяте бизнес идеите си с инвеститори, които могат да финансират идеята ви за ресторант и да я направят реална. Необходимо е само да разработите добър/разумен бизнес план, включващ всички разходи за стартиране на ресторанта, и да го предоставите на инвеститорите. Бъдете готови да го защитавате, като им обясните, докато не бъдат убедени.

Register Your Restaurant with the best Online Ordering System in the world: https://dayummy.com/en/store/merchantsignupselection/