Какво е онлайн система за поръчки на храна?

Можете да прочетете нашата статия за ''20 Начина да увеличите оборота във вашият ресторант'' : https://dayummy.com/en/store/page/statii/


Колин Паул отбелязва, че "Няма тайни за успеха. Това е резултат от подготовката, упорита работа и вземане на урок от провала ". Никога няма гаранция, че бизнесът няма да се провали. Има вътрешни и външни фактори, които карат компанията да се провали. Нямаме контрол над външните фактори, но имаме власт над вътрешните елементи.

Външните фактори включват; Конкуренция, социални фактори, правни фактори, икономически фактори и технологични фактори. Технологичните фактори влияят върху бизнеса, като увеличават конкуренцията. Един ресторант не може да бъде освободен от тези фактори. И се сблъсква с тези предизвикателства.

Много от ресторантьорите в цялата страна са приели използването на софтуер за онлайн поръчване на храни, за да улеснят клиентите да правят поръчки. Ресторантският бизнес е чувствителен, конкурентен и вълнуващ. Трябва да сте уникални във вашата дейност, като предоставяте най-добрите услуги. Опашката за храна в ресторантите и лошото поведение на персонала ще накара клиентите да не посещават ресторанта.

В тази статия ще ви разкажа как можете да преодолеете тези предизвикателства и да ги постигнете. Използването на приложението за онлайн поръчване, спестява време и персонал във вашия ресторант. Приложението заменя сервитьорите, като по този начин собственикът на ресторанта може да спести малко пари. Когато приходите надвишават разходите, това наричаме печалба. Поради конкуренцията в сектора, редица ресторанти искат да интегрират система за онлайн поръчки на храна. С всички сили се опитват, за да се гарантира, че клиентите могат да се радват на пълни услуги.


Остава въпросът, какво е онлайн система за поръчки на храна? Това е процес, където чрез уеб сайт или приложение можете да доставяте храна . Точно както начина, по който хората поръчват стоки онлайн, така и храната се поръчва онлайн. Приложението позволява на клиентите , влизайки в профила си, да включват допълнителни поръчки.


Приложението дава възможност на клиентите да извършват плащания чрез мобилен телефон, кредитна карта, PayPal или заплащане при доставка. Тази документация за онлайн поръчване на храни ще резясни задълбочено ползите от системата. Ресторантските компании се обединиха с бизнеса за електронна търговия, за да направят поръчването на храни по-бързо и точно. Използването на приложението изисква собственикът на ресторанта да има по-добри системи за доставка.

За доставка на онлайн поръчки на храна се използва пикап, оборудван и спазващ всички изисквания. За да отговори на всички поръчки и да реши всички жалби на клиентите, отговаря екипът за управление на поръчки. Монтират се проследяващи устройства на превозните средства, за да могат екипите да наблюдават движението на поръчките и актуализират клиентите си.


Функциите за сигурност, които включва едно такова приложение, при което клиентите могат да се регистрират по електронен път и да подават жалба, ако получената от тях храна не е в добро състояние, трябва да бъде инсталирана в системата.

Ресторанти, които използват онлайн системи за поръчка на храни, купуват софтуер за управление на бази данни и така управляват самите поръчките. Всеки бизнесмен работи усилено, за да намали разходите. Системата ще помогне в управлението на ресторанта и осигуряване на отлично обслужване на клиентите. Ресторантът може също така да работи съвместно и с други уебсайтове за онлайн поръчки за храна.

Ако собственикът на ресторанта не се интересува от трите варианта, той може да реши да предлага храна и напитки чрез уебсайта на ресторанта.

Много мениджъри на ресторанта се отказват от използването на система за онлайн поръчване на храна в ресторанта си. Те не желаят. Мисля, че системата е сложна и отнема много време. Хората не обичат промяната. Инсталирането на системата може да доведе до конфликт между ръководството на ресторанта и работниците. Някои от работниците са стари и трудно могат да научат как да използват нов софтуер.

Някои собственици на ресторанти не го предпочитат, защото го наричат твърде скъпо за нищо. За да можете обаче да се възползвате от системата за онлайн поръчки на храни, трябва да сте сигурни, че тя не консумира печалбите на ресторанта. Цената за поддръжка на софтуера трябва да е ниска.


Използването на софтуера за онлайн поръчки на храни решава следните предизвикателства, пред които е вероятно един ресторант да се изправи.


Планиране - Цел без план е просто едно желая. Не всичко, което желаеме да имаме, се сбъдва. Трябва да имате идея. Ресторантът има много дейности в един типичен ден. Ако мениджърът не е срачен, може да се окаже, че ресторанта е на загуба. Клиентите започват да се оплакват за това и онова; някои работници изискват увеличение на заплатите; главният готвач иска по-добър хладилник и фризер. Наемодателят идва за наема и доставчикът заплашва да ви отведе в съда за неизплатени доставки.

Това е твърде много, за да се справите, защото всичко е належащо и изисква незабавно внимание. Използването на системата за онлайн поръчки на храни дава възможност на мениджъра да планира поръчките, направени от клиентите за един ден. Всички транзакции се записват в системата, така че няма да има трудности при извършването на одит.

Счетоводителят на ресторанта може също така да открие всички нередности, които могат да възникнат, от системните записи на поръчка. Ако клиентът е платил чрез кредитна карта, PayPal или в брой, той се записва.

Конкуренция

- Конкуренцията отсява много предприятия на пазара. Управителя на ресторанта винаги трябва да държи под око другите ходове на ресторантите. За да оцелеете в бизнеса, трябва да сте винаги една крачка пред конкуренти си. Използването на приложението за онлайн поръчки на храни гарантира, че имате добър контакт с клиентите си. Клиентите предпочитат да бъдат лоялни към ресторант, на който могат да се доверят. Системата за онлайн поръчки на храни позволява на клиентите да избират разнообразието от ястия, които харесват. Те имат избор; виждат цялото в меню.

Маркетингът

- маркетингът е основата на всеки бизнес. Печалбите се реализират с огромни продажби, а огромните продажби се внасят от добрия маркетинг. Клиентите няма да знаят продуктите, които предлага един ресторант, освен ако някой не ги убеди. Маркетингът прави магията. Използването на приложението за онлайн поръчки на храни помага при маркетинга на ресторанта. Хората използват Facebook, WhatsApp, Instagram и други социални мрежи всеки ден. Ако ресторантът има онлайн система, клиентите могат да правят поръчки чрез страницата във Facebook на ресторанта.

Как функционира онлайн системата за поръчки на храни.


Всички изобретения възникват от неоходимост. Технологията превзема света. Използването на приложението за онлайн поръчки на храни в ресторанта е резултат от технологичния напредък. Някой видя необходимостта клиентите да правят поръчки навсякъде по всяко време и да работят върху тях. Бизнесмените нямат възможност освен да се променят с технологиите. За тези, които не знаят как да правят онлайн поръчки, ще ви преведем стъпка по стъпка в тази онлайн поръчка за храна.

• Клиентът прави поръчка.

Клиентът прави поръчка от уебсайта на ресторанта, от системата или от Facebook страница. Системата предлага подробно описание на ястията, които се сервират в ресторанта. Клиентите търсят в уеб сайта информация за храната, нейните съставки, как се приготвят и цената. Поръчват ястието, което им допада, като кликват върху бутона за поръчка на уеб сайта. Вече в системата на ресторанта е включена поръчката, чрез приложението за онлайн поръчване на храни.


• Обслужващият персонал може да види поръчката, направена онлайн от клиента в ресторантната система. Системата им позволява да виждат всички доставени поръчки и предстоящите поръчки. Клиентите имат възможност да изберат времето, за което искат поръчката да бъде доставена, като на ръководството се дава време за планиране. Клиентът може да даде указания за това какви съставки да се използват и как те да бъдат приготвени по неговият вкус.


• След като клиентът е направил поръчка, може да избере най-удобния за него начина на плащане. Те могат да използват смарт карта, PayPal или да решат да платят в брой за доставката. Повечето ресторанти работят с мобилни разплащателни мрежи, за да могат клиентите да плащат за поръчките си чрез мобилния си телефон като M-PESA в Кения.


• След като екипът отговапящ за онлайн поръчки прегледа поръчката на приложението за онлайн поръчване на храни, те започват да подбират необходимите продукти за приготвяне на храната. Те се свързват с отдела за кетъринг, за да се уверят, че всички продукти са налични. Приложението ги предупреждава, когато липсва продукт и не могат да приготвят ястието и да го доставят навреме, и изпраща обратна връзка до клиента, като го информират, че не могат да доставят тази поръчка, но може да предложат избор на друго ястие.


Системата за онлайн поръчки на храни е най-доброто решение за управление на ресторанта, за да планира своите дейности и да разпределя времето. Ако поръчаната храна ще бъде подготвена и доставена навреме, екипът ще изпрати обратна връзка до клиента, потвърждаващ поръчката. Екипът за онлайн поръчки на храни трябва да работи в тясно сътрудничество с отдела за кетъринг, за да се увери, че клиентите получават незабавен отговор.


• Главният готвач започва незабавно да подготвя поръчката. Екипът, който се занимава с онлайн поръчки, трябва да се увери, че цялата система работи ефективно. Клиентите правят поръчките, защото са гладни или защото знаят, че в някакъв момент ще огладнеят. Храната е основна необходимост и не можем да отлагаме основните нужди. Лекарството за гладен човек е храна.


• Някои системи за онлайн поръчки на храни са проектирани така, че клиентите да могат да получат актуална информация за доставката. Клиентите получават срок от цели 20 минути, за да отменят поръчката. Клиентът не може да анулира поръчка в последната минута, защото тя вече е приготвена специално за него. Това ще бъде загуба за ресторанта. Ако поръчката бъде доставена на клиента и той не е доволен от нея, храната може да бъде върната в ресторанта и да бъде предложена на друг клиент. Ресторантът трябва да се увери, че това не може да се случи.


Цикълът на поръчване и доставка се нуждае от хора, които са сериозни и готови да работят по всяко време. Клиентът може да направи поръчка дори в полунощт и очаква да бъде доставена. Ако работниците не си вземат работара на сериозно, те няма да направят доставката, по това време.


За ресторанти, които искат да предлагат услугите си във Facebook, те могат да започнат, като създадат профил на ресторант. Профилът разказва повече за ресторанта, броя на служителите, които има, местоположението на ресторанта и предлаганите услуги. Ресторантският профил дава подробности за храната. Потенциалните клиенти пръво разглеждат профила на заведението, преди да си изберат храна.

Ресторантският профил служи като маркетингов инструмент.

Хората, които правят семинари, преди да решат дали че ще проведат своя семинар в този ресторант могат да направят справка онлайн. Профилът на ресторанта в онлайн системата за поръчване на храна е огледалото на ресторанта. Хората ще имат възможноста да разгледат профила на ресторанта и ще вземат своето решение.

В профилът на заведението може да видите зоните за доставка на ресторанта и други специфични такси, с които клиентът може да бъде таксуван. Той също така показва начина на поръчване, броя на поръчките, които може да направите, и ако има такса за доставка.

Винаги се уверете, че онлайн системата за поръчване на храна има включено онлайн меню, където клиентите могат да го потърсят, за да изберат желаното от тях ястие. Менюто трябва да бъде стратегически разположено, там където всеки да може да го види. Бутонът за кликване трябва да е под него, така че клиентите да могат да го натиснат и да започнат да разглеждат менюто.


Уверете се, че менюто в приложението за онлайн поръчки на храни е разделено на категории. Тя трябва да се поддържат от всички устройства; мобилни телефони и лаптопи. Създайте категории храни в менюто за естествен подбор на ястията. Разделете храните и напитките на подкатегории.

Ресторантът трябва да се увери, че в менюто за онлайн поръчки на храни е придружено от снимки. Качествените снимки увеличават продажбите. Те са убеждаващи за клиентите и дори могат да предизвикат мигновена нужда за купуване, което е предимство за ресторанта. Добре направените снимки превличат вниманието и отварят апетит. Лошите снимки отблъскват клиентите и създават лош имидж на ресторанта. Едно приложение за онлайн поръчки на храни може да използва три вида снимки.

Снимка- Тема.

Тя трябва да бъде голяма и с добро качество. Трябва точно да опише ресторанта. Можете да изберете изображение на вашия ресторант, може би част от рецепцията или най-добрата очарователна страна на ресторанта.

Снимки- Категории.

Това са снимки на всяка категория храна, която ресторантът предлага. Снимката на категорията е първото нещо, което клиентът ще види, когато отвори онлайн менюто. Снимките трябва да са ясни и с високо качество. Добрата снимка привлича вниманието и кара клиента да си поръча.

Изображение на елемента.

Можете да изберете изображенията на ресторанта. Това е, което клиентите ще получат. Винаги се уверете, че не включвате описание на ястие, което не можете да предложите. Напишете красиво и ярко описание Описанието дава подробна хронология на ястията, приготвени в ресторанта. В описателната част клиентите четат подробностите за приготвената храна, и ако не са удовлетворени от написаното, те няма да поръчат. Уверете се, че описанието на храната ви е убедително. Не преувеличавайте, защото клиентите ще имат голямо очакване за ястието след доставката.

Подчертайте уникалните ястия в менюто за онлайн поръчки на храни. Поставете ги в отделно меню. Ако са посочени високи цени на тези уникални ястия, трябва да отбележите причините.

Доброто нещо на системата за онлайн поръчки на храни е, че можете да актуализирате менюто. Неудобно е, когато клиент поръча храна и цената се е променила без да сте я отбелязали в менюто. Уверете се, че менюто се актуализира ежедневно.

Предимства на системата за онлайн поръчки на храни

Всяка стъпка, която предприемате в бизнеса, има положително или отрицателно въздействие. Развитието на технологията идва с повече комфорт и лекота. Броят на ресторантите, използващи система за онлайн поръчки на храни, нараства неимоверно. Това е умен ход, който има положително въздействие както върху ресторанта, така и върху клиентите. Системата увеличава взаимодействието между мениджъри на ресторанти и клиенти.

Това увеличава удобството, тъй като клиентите поръчват това, което искат по всяко време. Системата за онлайн поръчки на храни има много предимства и полза за ресторантите. Те включват:

• Подобряване на ефективността

Приложенията за онлайн поръчки на храни правят дневните операции на ресторантите по-ефективни. Обаждането по телефон за поръчка вече е в миналото. Хората са пренесли бизнеса на друго ниво. Извършените телефонни обаждания за поръчки бяха записани с грешки. Имаше недостатъчна комуникация между клиентите и ресторантьорите. Ресторантът доставяше храна, която не беше поръчана. Системата за онлайн поръчки на храни, намалява недоразуменията и запазени доверието.


Когато клиентите са доволни от доставките, те пазят данните на ресторантите, за да правят допълнителни поръчки. Това води до увеличаване на поръчките на клиент и пренасочване към увеличените продажби за ресторанта.


След като клиентът направи онлайн поръчка, екипът за онлайн поръчка на ресторанта отделя време, за да анализира заявката, да подготви необходимите съставки, за приготвянето на ястието и да го достави в точното време.

• Увеличаване на продажбите

Системата за онлайн поръчки дава възможност на клиентите да поръчат това, което искат. Ресторантите, които използват онлайн система за поръчки на храни, са персонализирали менютата си по начин, по който клиентът ако пропуне храната, която иска; има друго предложение. В менюто може да се предложи ястие на клиента, подобно на желаното от него. Това ще накара клиента да продължи и ще направи поръчка. Те няма да излязат от системата, защото са пропуснали любимото си ястие.


Приложението за онлайн поръчки на храни дава на клиентите време да погледнат менюто, да го анализират и контролират. При прегледа на менюто клиентът може да реши да направи допълнителни селекции. Това ще доведе до огромен обем на продажбите, който се връща на висока възвращаемост. Целта на всеки бизнесмен е да постигне максимална възвращаемост, докато целта на всеки клиент е да се възползва максимално от предлаганите услуги.

• Положително обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти е всичко във всеки бизнес. Клиентите са шефовете и трябва да бъдат третирани с много грижи и уважение. Лошото отношение с един клиент може да доведе до загуба на четирима клиенти. Клиентът се доверява на това, което му съобщават неговите колеги.


Наличието на система за онлайн поръчване на храни прави служителите да имат пълно внимание на направената поръчка. Налице е минимално прекъсване на работата на служителите от поръчките направени, чрез телефонни обаждания. Служителите могат да дадат приоритет на обслужването на клиентите.


Използването на приложението за онлайн поръчване на храни показва, че ще намалят обаждания от клиенти, които искат да задават въпроси за поръчка, или тези, които искат да разберат дали получавате поръчката им.

• Улесняване бизнес анализа

Бизнес аналитиката е от съществено значение за бизнесмените. Помага им да разберат модела на продажбите. Той води дневник за ежедневните транзакции. Системата за онлайн поръчки на храни съхранява данните на всеки клиент, като по този начин създава добри взаимоотношения между клиентите и ресторанта.


Част от приложението са клиентските анкети, където се отценяват предлаганите услуги, храната. Това ще даде възможност на ресторанта да се подобри, когато е необходимо и отговори на жалбата на клиента.


По време на промоции може да се потвърди дали промоцията води до промяна в ресторанта или не. Ако няма положително въздействие, ръководството на ресторанта може да реши да коригира рекламите и менютата така, че да отговаря на очакванията на клиента.

• Разширяване на пазарния дял

Изчаквайки клиентите да забележат заведението ви, може да ограничи растежа на ресторанта ви. Използването на приложението за онлайн поръчване разширява дейността на заведението. Едновременно можете да достигнете до по-широк пазар. Единствените хора, които ще знаят предложенията за храна в ресторанта ви, са тези, които са географски разположени в този регион. Въвеждането на система за онлайн поръчки за бизнес е пробив на много собственици на ресторанти.


Системата за онлайн поръчки на храни е увеличила пазарния си дял за много ресторанти по целия свят. Това е една от най-добрите бизнес иновации в света.

• Мониторинг на разходите на ресторанта

Системата за онлайн поръчки на храни предоставя точна информация за входящите парични потоци и изходящите парични потоци. Плащанията на клиентите могат да бъдат проследени в системата. Ето защо не оставя място за присвояване на средства.


Системата следи разходите, направени по време на подготовката на поръчката, при която ресторантът може да ги сравни с действителните разходи, представени от счетоводителя.

Ако клиентът има лош опит с вашия ресторант, той може да го сподели с приятелите си и чрез социалните медии, примамвайки много хора далеч от ресторанта. Някои от нас търсят мнения на клиенти за даден продукт, преди да го купим. Ако отговорът, който получим е противоречив, няма да го купим.

Да обобщим…

За тези, които не знаят за предимствата и ползата на онлайн системата за поръчване на храни, може да прочетена тази статия, ще ви помогне. Системата е тествана и изпробвана. Доказано е, че си струва да дадете шанс на приложението. Ако имате ресторант и не сте се преместили към тази дигитална платформа, направете правилното решение днес.

Информацията е сила; тази статия за онлайн поръчване на храни ще отговори на всички въпроси, които имате. Тя също така ще добави прозрение и промяна на вашия подход към системата.

За да регистрирате вашият ресторант с най-добрата система за поръчка на храна просто кликнете тук: https://dayummy.com/bg/store/merchantsignup/country/bg